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  1. 農学部
  2. 農学部-紀要論文
  3. 18巻
  4. 18巻4号

食文化創造都市における農学系大学生の食生活の実態と課題

https://yamagata.repo.nii.ac.jp/records/4987
https://yamagata.repo.nii.ac.jp/records/4987
b4b92976-e1a9-4702-a554-0ab03bf19e78
名前 / ファイル ライセンス アクション
kiyoua-18-4-193to216.pdf kiyoua-18-4-193to216 (871.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2021-03-25
タイトル
タイトル 食文化創造都市における農学系大学生の食生活の実態と課題
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 ユネスコ
キーワード
主題Scheme Other
主題 食文化創造都市
キーワード
主題Scheme Other
主題 大学農学部
キーワード
主題Scheme Other
主題 大学生
キーワード
主題Scheme Other
主題 食生活
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 UNESCO
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Creative city of gastronomy
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Faculty of Agriculture
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 University student
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Eating habit
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 小川, 三四郎

× 小川, 三四郎

小川, 三四郎

Search repository
高橋 , 悠

× 高橋 , 悠

高橋 , 悠

Search repository
著者(ヨミ)
識別子Scheme WEKO
識別子 15473
姓名 オガワ, サンシロウ
著者(ヨミ)
識別子Scheme WEKO
識別子 15474
姓名 タカハシ, ハルカ
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 15475
姓名 Ogawa , Sanshiro
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 15476
姓名 Takahashi, Haruka
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 Tsuruoka City in Yamagata Prefecture was certified as a UNESCO Creative City of Gastronomy in 2014. The Faculty of Agriculture, Yamagata University(FAYU), located in the same city, provides practical training that is integrated with agricultural production at the University Farm. The purpose of this study was to understand the actual eating habits of students at FAYU and to discuss future issues that FAYU should consider in order to support the independence of students’ eating habits. As a result of a questionnaire survey using the Internet, 153 out of the 463 selected students provided answers. The results were as follows: 92.2% of the students live alone; 24.5% skip breakfast (which is higher than the national average); only 32.2% prepared food at home daily with 67.5% using local ingredients.; 95.4% used the university shop and even though their frequency of use was high, 43.8% of students would prefer improvements in the variety of food offer and finally only 33.6% of students used the university cafeteria and they would like to see improvements in the variety of menu types (including the use local ingredients in its menu), prices, and more flexible business hours. In the future, it is necessary for FAYU to hold cooking classes for students, to assist students with training programs on how to cook by themselves, and to support the independence of their eating habits. The university shop needs to sell food that is considered to have a good nutritional balance and the university cafeteria needs to review its menu and price, taking into consideration the nutritional balance.
書誌情報 山形大学紀要.農学
en : Bulletin of the Yamagata Unibersity.Agricultural science

巻 18, 号 4, p. 193-216, 発行日 2021-02-26
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0513-4676
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00243054
その他の言語のタイトル
その他のタイトル Actual Condition and Problems of Eating Habits Among University Students of Agriculture in Tsuruoka, a Creative City of Gastronomy
タイトル(ヨミ)
その他のタイトル ショクブンカ ソウゾウ トシ ニオケル ノウガクケイ ダイガクセイ ノ ショクセイカツ ノ ジッタイ ト カダイ
出版者
出版者 山形大学
出版者(ヨミ)
値 ヤマガタ ダイガク
別言語の出版者
値 Yamagata University
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 論文(Article)
資源タイプ・ローカル
値 紀要論文
資源タイプ・NII
値 Departmental Bulletin Paper
資源タイプ・DCMI
値 text
資源タイプ・ローカル表示コード
値 2
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Ver.1 2023-05-25 06:17:50.781542
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