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食文化創造都市における農学系大学生の食生活の実態と課題
https://yamagata.repo.nii.ac.jp/records/4987
https://yamagata.repo.nii.ac.jp/records/4987b4b92976-e1a9-4702-a554-0ab03bf19e78
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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kiyoua-18-4-193to216 (871.6 kB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2021-03-25 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 食文化創造都市における農学系大学生の食生活の実態と課題 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ユネスコ | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食文化創造都市 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 大学農学部 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 大学生 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食生活 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | UNESCO | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Creative city of gastronomy | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Faculty of Agriculture | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | University student | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Eating habit | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
小川, 三四郎
× 小川, 三四郎× 高橋 , 悠 |
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著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 15473 | |||||
姓名 | オガワ, サンシロウ | |||||
著者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 15474 | |||||
姓名 | タカハシ, ハルカ | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 15475 | |||||
姓名 | Ogawa , Sanshiro | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 15476 | |||||
姓名 | Takahashi, Haruka | |||||
内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Tsuruoka City in Yamagata Prefecture was certified as a UNESCO Creative City of Gastronomy in 2014. The Faculty of Agriculture, Yamagata University(FAYU), located in the same city, provides practical training that is integrated with agricultural production at the University Farm. The purpose of this study was to understand the actual eating habits of students at FAYU and to discuss future issues that FAYU should consider in order to support the independence of students’ eating habits. As a result of a questionnaire survey using the Internet, 153 out of the 463 selected students provided answers. The results were as follows: 92.2% of the students live alone; 24.5% skip breakfast (which is higher than the national average); only 32.2% prepared food at home daily with 67.5% using local ingredients.; 95.4% used the university shop and even though their frequency of use was high, 43.8% of students would prefer improvements in the variety of food offer and finally only 33.6% of students used the university cafeteria and they would like to see improvements in the variety of menu types (including the use local ingredients in its menu), prices, and more flexible business hours. In the future, it is necessary for FAYU to hold cooking classes for students, to assist students with training programs on how to cook by themselves, and to support the independence of their eating habits. The university shop needs to sell food that is considered to have a good nutritional balance and the university cafeteria needs to review its menu and price, taking into consideration the nutritional balance. | |||||
書誌情報 |
山形大学紀要.農学 en : Bulletin of the Yamagata Unibersity.Agricultural science 巻 18, 号 4, p. 193-216, 発行日 2021-02-26 |
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ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0513-4676 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00243054 | |||||
その他の言語のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Actual Condition and Problems of Eating Habits Among University Students of Agriculture in Tsuruoka, a Creative City of Gastronomy | |||||
タイトル(ヨミ) | ||||||
その他のタイトル | ショクブンカ ソウゾウ トシ ニオケル ノウガクケイ ダイガクセイ ノ ショクセイカツ ノ ジッタイ ト カダイ | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 山形大学 | |||||
出版者(ヨミ) | ||||||
値 | ヤマガタ ダイガク | |||||
別言語の出版者 | ||||||
値 | Yamagata University | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 論文(Article) | |||||
資源タイプ・ローカル | ||||||
値 | 紀要論文 | |||||
資源タイプ・NII | ||||||
値 | Departmental Bulletin Paper | |||||
資源タイプ・DCMI | ||||||
値 | text | |||||
資源タイプ・ローカル表示コード | ||||||
値 | 2 |